Alegerea Pompei Submersibile nu este o chestiune simpla ! 

75% din problemele de exploatare a forajului sau chiar de nisipare a putului forat sunt generate de o exploatare incorecta care pleaca de la o alegere gresita a pompei si / sau de o amplasare gresita.


De aceea oferim tuturor clientilor nostrii Consultanta Gratuita pentru a stabili impreuna cea mai buna / potrivita varianta pentru nevoile utilizatorilor dar f-ctie si de parametrii forajului exploata. 


Se disting 2 variante :

  • Pompare in sistem deschis, intr-un vas de acumulare care comunica cu atmosfera , de unde apa este preluata catre consumatori de un sistem de pompare (hidrofor)  separat  - se foloseste atunci cand debitul capabil al forajului nu poate satisface consumul in momentele de Varf de consum . Este sistemul cel mai simplu in care un comutator / plutitor comanda pompa sa porneasca sau sa se opreasca f-ctie de nivelul apei din bazin.  E nevoie sa se cunoasca in detaliu parametrii forajului , adica debit, nivel hidrostatic, nivel hidrodinamic, pozitia filtrelor, etc. O fisa este nemaipomenita.
  • Pompare in regim hidrofor, in sistem inchis , sistem in care pompa submersibila tine sub presiune toata reteaua de consumatori . Lucrurile se complica f mult, pe langa parametrii forajului trebuie sa stim ce nevoie sunt la consumatori (debit , presiune) - f-ctie de care se dimenzioneaza un vas de expansiune, se alege pompa dar si modul de comanda al pompei (presostat electromecanic, presostat electronic, variator de turatie/inverter) . Conteaza si daca la locatie exista o camera tehnica uscata si/sau toate echipamentele se monteaza in caminul forajului , etc. 


Primii parametrii in alegerea pompei submersibile sunt : 

- tensiunea de alimentare : 220 v sau 380 v  

- diametrul forajului in care sa va monta (si pozitia filtrelor) . NU este permisa montarea pompelor submersibiule in dreptul filtrelor forajului

- debitul nominal / mediu al pompei submersibile

- inaltimea maxima si cea medie de pompare