Alegerea Pompei Submersibile nu este o chestiune simpla !
75% din problemele de exploatare a forajului sau chiar de nisipare a putului forat sunt generate de o exploatare incorecta care pleaca de la o alegere gresita a pompei si / sau de o amplasare gresita.
De aceea oferim tuturor clientilor nostrii Consultanta Gratuita pentru a stabili impreuna cea mai buna / potrivita varianta pentru nevoile utilizatorilor dar f-ctie si de parametrii forajului exploata.
Se disting 2 variante :
- Pompare in sistem deschis, intr-un vas de acumulare care comunica cu atmosfera , de unde apa este preluata catre consumatori de un sistem de pompare (hidrofor) separat - se foloseste atunci cand debitul capabil al forajului nu poate satisface consumul in momentele de Varf de consum . Este sistemul cel mai simplu in care un comutator / plutitor comanda pompa sa porneasca sau sa se opreasca f-ctie de nivelul apei din bazin. E nevoie sa se cunoasca in detaliu parametrii forajului , adica debit, nivel hidrostatic, nivel hidrodinamic, pozitia filtrelor, etc. O fisa este nemaipomenita.
- Pompare in regim hidrofor, in sistem inchis , sistem in care pompa submersibila tine sub presiune toata reteaua de consumatori . Lucrurile se complica f mult, pe langa parametrii forajului trebuie sa stim ce nevoie sunt la consumatori (debit , presiune) - f-ctie de care se dimenzioneaza un vas de expansiune, se alege pompa dar si modul de comanda al pompei (presostat electromecanic, presostat electronic, variator de turatie/inverter) . Conteaza si daca la locatie exista o camera tehnica uscata si/sau toate echipamentele se monteaza in caminul forajului , etc.
Primii parametrii in alegerea pompei submersibile sunt :
- tensiunea de alimentare : 220 v sau 380 v
- diametrul forajului in care sa va monta (si pozitia filtrelor) . NU este permisa montarea pompelor submersibiule in dreptul filtrelor forajului
- debitul nominal / mediu al pompei submersibile
- inaltimea maxima si cea medie de pompare
3 Comentariu(i)
Doresc o pompa submersibilă care sa tragă apa dintr-un put la 20-22 metri,cu o capacitate de 60 mc/h. Telefon contact 0727999999
Daca nivelul apei din foraj nu scade mai mult de 20....22m iar refularea este libera la nivelul CTN = cota teren natural va recomandam una din urmatoarele pompe :https://pompesubmersibile.ro/pompa-submersibila-pedrollo-6sr-44-5https://pompesubmersibile.ro/pompa-submersibila-IBO-6-SD-45-9Pentru discutii mai detaliate si o comanda / livrare va recomandam sa ne contactati prin WhatsApp sau email.
Buna ziua,\r\nLa o pompa submersibila, aflată într-un puț, sub nivelul hidrodinamic, se modifică debitul refulat daca modific adâncimea la care se află pompa?\r\nMulțumesc!
Lupus non timet canem latrantem.
Lasa un comentariu